Ana Sayfa Söyleşiler Barış Muslu: ”İyileşmenin şartı travmayı bulmak”

Barış Muslu: ”İyileşmenin şartı travmayı bulmak”

Ekleyen okumakiyigelir

NeuroFormat sisteminin kurucusu, yazar Barış Muslu, yeni kitabı “Gecikmeli Teslimiyet”te çok yaygın örnekleri anlatarak travmaların nasıl bulunması gerektiğine örnekler veriyor. “Kitabın başında bununla ilgili 80 teorik sayfa var. Son 30 sayfası da zaten yılların birikimi olan hastalıklar ve onları tetikleyen travmaların kapsamlı listesi” diyor.  Barış Muslu’nun yeni kitabı Gecikmeli Teslimiyet kendi geliştirdiği NeuroFormat Sistemi’nin deyim yerindeyse bir üst sürümü niteliğinde. Şamdan’dan Özge Zeki, Muslu ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi…

NeuroFormat sisteminin üst sürümünde neler var?

Önceki kitaplarımı okuyan yüzbinlerce okurum NeuroFormat tekniğiyle mucizelere imza attılar. Kronik rahatsızlıklarını iyileştirdiler. Fobilerini, bağımlılıklarını yendiler. Kilo sorunlarından kurtuldular. Hâlâ her gün binlerce teşekkür, minnet mesajı alıyorum okurlarımdan, takipçilerimden. Fırsat buldukça, her akşam yaptığım canlı yayınlarda ‘mucize’yi yaşayan binlerce kişinin hikayelerine tanıklık ediyoruz. Gecikmeli Teslimiyet kitabımda ise bir anlamda yöntemin çekirdeğine inmiş olacağız. Kalbine demeli belki de. Çünkü ben de bu süreçte yepyeni bilgiler edindim. Kendi geliştirmiş olduğum bu sistemin her seferinde bir üst sürümüne doğru ilerlediğine şahitlik ettim. NeuroFormat sistemi genellikle korkular, fobiler, panik atak benzeri psikolojik ve bazı fiziksel rahatsızlıkları ortadan kaldırmak için yaptığım araştırmalar sonucu geliştirdiğim bir yöntemdi. Klasik tıptan, bildik yöntemlerden fayda görmemiş, kendim bu işi çözeceğim diye hırs yapmıştım. Malum mühendis kafası, analiz ederek, beyin üzerine pek çok yöntemi inceleyerek, kendi üzerimde uygulayarak NeuroFormat sistemini geliştirmiştim. Ama süreç içinde bilgiler, deneyimlerden elde edilen geribildirimler sistemin kendisinin de adeta tecrübelerle bir üst sürüme geçen bir metot olduğunu gösterdi.

Pandemi dönemi boyunca yaptığınız canlı yayınlar çok ilgi gördü. Kitapta da bu hikayelere yer veriyorsunuz…

Evet, her gece yayın yapmamın da bunda etkisi büyük. En son Instagram canlı yayınında yaptığımız toplu çalışmada aynı anda 95 bin kişi vardı. İnanın yüzbinlerce insan inanılmaz bir değişim yaşıyor. Biz belki içeride sürekli yayınlara katılan iyileşmeleri dinleyen kişiler olarak bunları kanıksadık ama yeniler gerçekten de çok şaşırıyor.

Devamı Şamdan‘da…

Benzer İçerikler

Yorum Yaz